maanantai 12. syyskuuta 2016

Sano ei tylsille kokouksille!



Synnistä Jumalan lahjaksi.  Välähdyksiä pimeästä ja pimeitä välähdyksiä. Ihminen ja musiikki. Musiikillisen vuorovaikutuksen ulottuvuuksia . Riisuttu Suomi. Johtajuus. Kirkas suunta ja ihmisten voima. Mad success. Seikkailijan self- help. Mindfulness työssä. Tietoinen läsnäolo vapauttaa onnistumaan. Totuus taivaasta. Tiedemiehen silmiä avaava kuolemanrajakokemus. Jumalasta voi puhua. Madventures. Maailmanselitys. Seikkailijan kirja kaikkeen.  Ollaan ihmisiksi. Juice Leskisen laulujen unelmat ja todellisuus. Löydät, kun lakkaat etsimästä. Kirja läsnäolon mysteeristä

Kaksitoista kirjaa. Sarasvuota, Alahuhtaa, Alizadia, Juntusta… Syntiä ja mindfulnessia. Seksiä ja johtamista. Musiikkia ja matkustelua.  Puhetta ja  hiljaisuutta…

Yhdeksän pappia ja kolme kanttoria. Rouva Fortunan (jos sallitte ilmauksen) valitsema kirja kullekin. Toivottavasti arpa johdatti yhteen ihmisen ja kirjan, jotka eivät muuten olisi kohdanneet.
Epämukavuusalueella tapahtuu kasvu, kuten sanotaan.

Yhteinen kokoontuminen, jonka aluksi kirja-alustus. Tällaisia olivat kevään 2016 pappien ja kanttorien viikkopalaverit Keravan seurakunnassa.

Miksi? Koska esimiehenä haluan rohkaista ryhmääni keskustelemaan, jakamaan ja kasvamaan. 
Aiheella ei oikeastaan tässä metodissa ole suurta väliä, keskustelulla on. Mahdollisimman monipuolisten aiheiden avulla opimme uutta käsiteltävästä aiheesta, mutta ennen kaikkea toisistamme ja toisiltamme.

Opimme argumentoimaan paremmin, kuuntelemaan ja kuulemaan. Jaoimme tilan, jossa keskustelimme, kysyimme ja jäimme vaille lopullisia vastauksia. Minusta tuntui, että kasvoimme yhdessä.

Synodaalikokous lähestyy. Vuonna 2007 alkaneelle pappisuralleni tämä kokous on järjestyksessään toinen. Ensimmäisestä jäi hyvä maku suuhun.  Uskon tämän kokemuksen jatkuvan. Aiheet ovat varsin mielenkiintoisia. Aiheita tärkeämpää itselleni on kuitenkin tulla yhdessä koolle, keskustella, kuunnella ja ehkä siten myös kasvaa. Sitä minä odotan.

Vielä takaisin Keravan seurakuntaan.  Syksyllä jatkamme keskustelua pappien ja kanttorien kanssa. En vielä tiedä mistä. Sen osaan kuitenkin sanoa, että tulen jatkossakin taistelemaan tylsää kokouskulttuuria vastaan.

Markus Tirranen,
pappien ja kanttorien esimies Keravan seurakunnassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti